”Nainen kaivolla” – naisten iltapäivä Kauhavalla 28.1.2017

Kauhavan Vapaakirkossa oli lauantaina 28.1.2017 Tienaukaisijat ry:n järjestämä naisten iltapäivä. Liki 80 naista lähikunnista vastasi kutsuun ja tuli nauttimaan kanssamme yhteisestä uskosta, Jumalan sanasta ja tietenkin myös pöydän antimista, joita kokousten väliajalla tarjottiin. Puhevastuussa kokouksissa olivat Helena Penttilä, Tarja Huuskonen ja Sari Matikainen.

Ensimmäisen kokouksen aloitimme riemukkaalla yhteislaululla ”He saapuvat juhlimaan, idästä ja lännestä” Catherine Uusimaan säestäessä pianolla. Kokouksen alkuosassa Tarja esitti monologin ”Syykarin kaivolla”, missä Jeesus kohtasi samarialaisen naisen. Monologi oli mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava. Sen jälkeen saimme vielä kuunnella Tarjan lauluja ja runoja, jotka täydensivät kokonaisuuden. Kokouksen lopussa Tarja ja Sari johdattivat meidät rukoukseen.

Toisen kokouksen aloitti Sari, puhuen oman tahdon kuolettamisesta. Meidän tulee luovuttaa oma tahtomme Jeesukselle ja suostua Hänen työhönsä meissä. Kärsimyksen keskellä saatamme joskus miettiä, onko tämä kaikki tämän arvoista ja silloin oma tahto saattaa nousta pintaan. Sari kehotti meitä kuitenkin suostumaan Jumalan työhön, vaikka se sattuisikin, sillä Jeesus rakastaa meitä, eikä Hän jätä alkamaansa työtä kesken. Rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä Herra meiltä haluaa sekä häntä että muita ihmisiä kohtaan.

Helena aloitti oman puheenvuoronsa Raamantun kohdasta Jes. 55:11, jossa puhutaan sanasta, joka lähtee Jumalan suusta – se ei tyhjänä palaa, vaan toteuttaa sen, mitä Herra haluaa. Jumalan sana tuo meille ohjeet elämään.

Monta kysymystä Helenalla, ja varmaan myös meillä kuulijoilla, nousi sanotuista sanoista: Uskallammeko me katsoa omia sanojamme? Onko meiltä jollain tavalla herkkyys kadonnut? Onko minulla oikeus sanoa sanoa toiselle ihmiselle mitä vain? Onko se Jumalan tahto, jos meidän sanamme loukkaavat toista ihmistä? Mikä on sanojemme hedelmä?

Helena kertoi myös Mooseksen äidistä Jookebedistä, joka ei voinut kuin uskoa siihen että Jumala, joka oli antanut Moosekselle elämän, myös suojelee ja varjelee häntä. Joskus pahakin joutuu palvelemaan Jumalan tekoja – vrt. faaraon tytär joka pelasti Mooseksen kaislakorista.

Jumala on siis suurempi kuin olosuhteet ympärillämme. Jumalalle pimeyskään ei ole pimeyttä. Olosuhteet voivat olla sinua vastaan, mutta se ei estä sitä, etteikö Jumala voisi avata sinulle tietä Hänen ajallaan.

Iltapäivässä oli avoin ja lämmin ilmapiiri ja moni kokikin saaneensa paljon evästä ja voimavaroja elämän matkan taittamiseen. Tällaisia tapahtumia lisää, oli monen toiveena.

Taivaan Isää iltapäivästä kiittäen
Salme