Minäkö – erityisherkkä?

Teemaa ”Erityisherkkyys – voimavarana” saimme pohtia Vesangan kiponniemesssä valtakunnallisilla naistenpäivillä 23.-25.9.2016. Luennoitsijaksi oli kutsuttu terapeutti ja kirjailija Salme Blomster. Nämä olivat toiset perättäiset naistenpäivät, joilla Salme oli päävastuussa opetuksesta. Kokemus ja palautteet edelliseltä vuodelta saivat vastuunkantajat kutsumaan Salmen tänäkin vuonna samoille päiville, eri teeman ympärille. Ja Salme suostui.

Päivät houkuttelivat naisia koolle koko talon täydeltä ympäri Suomea. Tulijoita olisi ollut enemmänkin, mikäli majoitustilaa olisi ollut tarjolla. Iloksemme saimme huomata, että mukana oli ensikertalaisia ja nuoria uskoontulleita. Tämä tuo luottamusta tulevaisuuteen ja todistaa, että työ Herrassa ei ole turhaa.

Päivien aikana saimme kuulla vahvaa opetusta erityisherkkyydestä, sen keskeisimmistä piirteistä, hyvistä ja huonoista puolista sekä siitä, kuinka ottaa tämä synnynnäinen ominaisuus voimavaraksi. Luentojen välillä kävi vilkas keskustelu aiheesta ja varmasti monen kohdalla avautui uusia näköaloja omasta persoonallisuudesta. Ehkäpä joihinkin itseä koskeviin kysymyksiinkin tuli vastauksia ja ymmärrystä ja varmasti monen kohdalla alkoi sisäinen prosessointi, jonka tarkoituksen on eheytyminen.

Toki päivien aikana oli muutakin koskettavaa ohjelmaa, kuten Kauhavan leidit. He loivat keskuuteemme herkän ja puhuttelevan hetken lauluin ja runoin, jota kruunasi Hilkka Taipaleen puhe. Siinä musiikin ja runojen aikana sai olla Herransa Jeesuksen läheisyydessä ja hoidossa.

Keskuuteemme oli tullut myös heleä-ääninen laulaja Juanita Hoffner, joka palveli musiikissa yhdessä evankelistojen Sari Matikaisen ja Tarja Huuskosen kanssa. Sari piti lauantaina koskettavan aamuhartauden, joka kostutti monen silmäkulman ja samalla myös sydämen.

Lauantain yhteyshetkeä veti Tarja mieleenpainuvalla kertomuksella ja kauniilla laulullaan. Kuulimme myös Kati Kyröläisen, Leila Niskasen ja Juanitan todistukset lauantain päivähetkessä. Herra elää, Hän pelastaa, auttaa ja armahtaa tänäänkin. Oli rohkaisevaa saada eläviä todistuksia tästä.

Voimakkaan käytännön ja hengellisen panoksen viikonloppuun antoivat evankelistat Sinikka Laine ja Helena Penttilä. Ilman tätä voimakaksikkoa nämäkin päivät olisivat jääneet haaveeksi. Päivien päätteeksi saimme viettää yhteysaterian, ehtoollisen, Helena Penttilän voimallisen saarnan kera.

Päivät olivat yltäkylläiset niin sielun, ruumiin kuin hengenkin puolesta. Kotiin viemisinä oli paljon mietittävää, ruumis kylläisenä talon antimista ja Henki kiitollisena siitä, että Herra on luonut meistä niin erilaisia, ainutlaatuisia persoonallisuuksia, joille Jumala on varannut kullekin oman yksilöidyn tien ja tehtävät.

Jumalaa ja sinua kiittäen

Tarja Huuskonen ja Sari Matikainen