Puheenjohtajalta

Olen Salme Annala Kauhavalta. Aloitin vuoden 2021 alussa Tienaukaisijoiden puheenjohtajana. Olen ollut mukana yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2014 lähtien, joten yhdistys on jo jollain tavalla tuttu, mutta paljon on minulla vielä opittavaakin.

Olen saanut ottaa Jeesuksen vastaan sydämeeni 25-vuotiaana ja tuolloin liityin myös vapaaseurakuntaan. Hannun kanssa olen ollut naimissa kohta 45 vuotta. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja, ja näillä näkymin, jos Herra suo ja terveyttä riittää, niin jatkan haavahoitajan vastaanottoa vielä reilut kaksi vuotta. Sitten alkavat eläkepäivät.

Yhdistyksenä täytämme tänä vuonna kunnioitettavat 120 vuotta. Koronapandemian aiheuttamien kokoontumisrajoitusten vuoksi huhtikuulle suunniteltu synttärijuhla siirrettiin pidettäväksi 27.11.2021. Rukoillaan, että koronan suhteen ollaan tuolloin voiton puolella, ja saamme juhlat järjestettyä. Juhlista tulee syksymmällä lisätietoa sekä Viikkolehteen, että tänne nettisivuillemme.

Adolf Ehrnrooth on sanonut: ”Kansa, joka ei tunne menneisyyttään, ei hallitse nykyisyyttään, eikä ole valmis rakentamaan tulevaisuutta varten”. Niinpä minäkin olen koettanut perehtyä yhdistyksen vaiheisiin Tienraivaajat-kirjan avulla. Eila Hämelin ja Vappu Rautamäki työstivät sen julkaistavaksi yhdistyksen täyttäessä 100 vuotta. Harras rukoukseni on, että osaisin olla rakentamassa yhdistyksen tulevaisuutta kohti niitä näkyjä, joita Taivaallinen Isämme tahtoo meidän tavoittelevan.

Laulussaan “Näitä aikoja varten” Pekka Simojoki on hienosti sanoittanut menneitä vuosia – ja myös tulevaisuutta: “Sukupolvi täällä yksi kerrallaan on ennen meitä käynyt polkujaan. Kuinka kauan ovat isät taistelleet, ja kuinka paljon äidit rukoilleet? Nyt alla saman auringon, ohikiitävän tuokion mekin saamme laittaa likoon kaiken, mitä on. Näitä aikoja varten meidät kutsuttiin, muurinaukossa seisomaan tähän kaupunkiin. Toivon ainoan tähden, koko maailman nähden, nyt meidän vuoromme on kantaa ristin lippu äärin maan.”

Monta tarinaa ja Jumalan ihmettä mahtuu meidän 120 vuoden historiaan, ja monet ovat ne henkilöt, jotka ovat astuneet Jumalan elopelloille kylvämään Sanan siementä ihmisten sydämiin. Saamme olla kiitollisia heidän tekemästään työstä ja siitä perinnöstä, jonka he ovat meille jättäneet. Nyt on meidän vuoromme olla muurinaukossa.

Siunattua kesää sinulle!

Salme Annala
Kesäkuussa 2021