Uusi puheenjohtaja Tienaukaisijat ry:lle

PUHEENJOHTAJAN MIETTEITÄ

Uusi puheenjohtaja Tienaukaisijat ry:lle

© eija granfeltTakanani olevat kymmenen vuotta Tienaukaisijat ry:n puheenjohtajana ovat olleet suurten muutosten aikaa. Jokaiselta hallituksen jäseneltä ne ovat vaatineet myös paljon rukousta ja kykyä astua uusiin asioihin sisälle, silloinkin kun päätökset ovat vaatineet suuria muutoksia. Vahva keskinäinen yhteys on ollut kantavana voimana silloinkin, kun on jouduttu asioita välillä kyseenalaistamaankin. Tässä olen kokenut yhteyden ja mahdollisuuden uusien asioiden esille tulon ja mahdollistamisen.

Nyt on aika vaihtaa viestikapulaa.

Vuonna 1902 laskettiin Naislähetysliiton (NLL) perusta 2. Kor.5:14-15 sanoilla. Ehyt suhde Jumalaan synnyttää aina halun palvella ja viedä evankeliumin ilosanomaa eteenpäin. Vahva perinne, joka kantaa kohta 120 vuoden takaa, on jo silloin luonut vahvan perustan, joka on kestänyt ja jolle on edelleen kunniakasta rakentaa.

Yksi suuri luovutus ja kipeäkin ratkaisu tehtiin, kun Mustilan Toimintakeskus luovutettiin 15.1.2015 Suomen Vapaakirkolle. Saatesanoissa oli, että Mustilan myynnin tuotto tullaan käyttämään Kiponniemen Toimintakeskuksen uudisrakennuksen hyväksi. Suuri ilon aihe on, että tuo suunnitelma on jo toteutumassa.

Nimenmuutos tuli ajankohtaiseksi ja viisi vuotta sitten saimme nimeksi Jumalan sanasta (Miika 2:13) Tienaukaisijat ry. Näihin sanoihin myös luotamme, että tulevaisuutemme näky ja rukous on edelleen tämä, Suuri Tienaukaisija käy edellämme.

Mustilan jälkeen toimintamme on tapahtunut pääasiallisesti Kiponniemen Kurssi- ja toimintakeskuksessa. Kiponniemi on luonut mahtavat puitteet kokoontumisillemme ja pidetyille kursseillemme.

Mittava määrä henkilöitä on ajallaan kantanut vastuuta, tavalla ja toisella. Tienaukaisijat ry voi juhlia ensi keväänä 120-vuotisjuhlia. Jos Herra suo, niin Juhlat pidetään 17.4.2021 Kiponniemessä.

Salme Annala Kauhavalta valittiin virallisessa vuosikokouksessa yksimielisesti uudeksi hallituksemme puheenjohtajaksi. Salme on ollut mukana kaikissa näissä yhdistyksemme muutoksissa, sekä toiminut useita vuosia hallituksemme sihteerinä sekä jäsenenä. Saakoon Jumalan runsas siunaus olla vahvana Salmen yllä.

Salmen lisäksi hallitukseen kuuluu Heli Annala (varapuheenjohtaja), Sinikka Laine, Hilkka Taipale ja Helena Penttilä. Varajäseninä Sari Matikainen (tiedotukset) ja Tarja Huuskonen (sihteeri).

Näin vuoden lopulla haluaisin muistuttaa meitä kaikkia runon ajatuksella:

Sanoin miehelle vuoden veräjällä:
”Anna minulle lyhty, jotta voisin turvassa
käydä tuntemattomaan.”
-Ja hän vastasi: ”Astu pimeään ja pane kätesi Jumalan käteen.
Hän on sinulle parempi kuin lyhty
ja turvallisempi kuin tuttu tie.”
(Emma Hasting)

Ottakaa oppia menneistä ajoista! Valitkaa oikea tie ja sitä kulkekaa. (Jer.6:16)

Tässä vuoden päätöshetkissä, Joulun odotuksessa sekä uuden vuoden 2021 avatessa oviansa, emme kukaan tiedä mitä se tuo tullessaan. Siksi on suurta tukeutua Jumalan Sanan lupauksiin.

Siunausta ja Jeesuksen hyvyyttä kaikille jäsenillemme ja työmme ystäville.
Jatketaan rukoillen ja Jumalaan luottaen eteenpäin.

Kiitollisena,
Helena Penttilä
6.12.2020