Raamattu-ja rukouspäivät Kiponniemessä 25.-27.10.2019

“Pyhä Henki ja minä”

Viime keväänä olin ensi kertaa vastaavilla päivillä Kiponniemessä ystävättäreni, Anna-Liisa Ylisen kanssa. Niiden päivien annista kiitollisina halusimme jälleen tulla mukaan virkistymään ja vahvistumaan. Tämän syksyn teemana oli “Pyhä Henki ja minä”.

Erilaisten yhteensattumien vuoksi osanottajamäärä jäi kevätpäiviä pienemmäksi, mutta kuitenkin meitä oli kaikkiaan yli 30. Osa oli päiväkävijöitä ja osa koko ajan mukana olleita. Tienaukaisijat ry:n hallituksen jäseniä oli mukana erilaisissa tehtävissä. Helena Penttilä ja Sinikka Laine kantoivat päävastuuta päivistä.

Helena Lintinen-Karvala

Pääosan opetuksesta hoiti Helena Lintinen-Karvala. Minulle hän oli uusi tuttavuus. Heti ensimmäisestä opetustuokiosta lähtien huomasin, että Helenalla oli mielenkiintoinen tapa lähestyä teemaamme hyvin monipuolisesti. Helena painotti erityisesti sitä, että meidät on luotu erilaisiksi. Siksi koemme Jumalan ja Pyhän Hengen läheisyydenkin eri tavoin ja erilaisissa tilanteissa. Raamattu kuvaa meille hyvin värikkäästi Jumalan ja ihmisen vuorovaikutusta ja yhteyttä erilaisten henkilöiden välityksellä. Meidän Jumalamme on valtava!!

Jumala on luonut erilaisia väyliä, joiden kautta voimme kokea läheisyyttä Hänen kanssaan. Jumalan kohtaamisen väylät avasivat uusia näköaloja, miten Jumala puhuu erilaisille ihmisille. Hän voi puhua meille luonnossa, aistiemme kautta, historian, hiljaisuuden, palvelemisen, tutkimisen ja oppimisen kautta. Saimme muistutusta, miten Pyhä Henki ei ole vain kokemus, vaan elämämme voima arjen keskellä. Saamme elää yhdessä Pyhän Hengen kanssa Jumalan yhteydessä. Näin eläen Hengen hedelmä pääsee meissä kasvamaan ja muutumme Hänen kuvansa kaltaisiksi.

Jumalan tavoite on, että meihin tulee Jeesuksen ominaisuuksia. Olemme Jumalan valon kantajia maailmassa, arjessa. On hyvä kysyä itseltään, mitä minusta tulee esiin elämän keskellä. Corrie ten Boomin esimerkkiä lainaten, Helena muistutti meitä, että olemme kuin hansikas, jonka omistaja panee käteensä. Siinä hansikas pystyy tekemään monenlaisia asioita.

Päivillä vieraili myös lähetysjohtaja Nanna Rautiainen. Hän kertoi mielenkiintoisesti omasta elämästään ja Jumalan johdatuksesta kohti nykyistä tehtäväänsä.

Tarja Huuskonen huolehti kauniisti yhteislaulujen johtamisesta ja säestyksestä. Lauantai-iltana saimme osallistua pienimuotoiseen konserttiin. Siinä pianisti Leena Suhonen ja viulisti Arto Koistinen soittivat koskettavasti. Vielä sunnuntaina saimme nauttia heidän musisoinnistaan.

Helena Penttilä rohkaisi meitä päivien viimeisessä tilaisuudessa, ehtoollisjuhlassa. Hän muistutti, että Jumala ei ole sidottu meidän rikkinäisyyteemme eikä keskeneräisyyteemme. Jeesuksen haudalla ollut Maria sai kohdata Hänet elävänä. Elämän toivottomuuteen tuli toivo. Helenan puheesta Anna-Liisalle ja minulle jäi aivankuin motoksi: Tilanne on Jumalan
hallinnassa! Jumala on uskollinen eikä koskaan ole pois viereltäni.

Olemme kiitollisia Jumalalle rauhallisesta ja levollisesta ilmapiiristä, joka vallitsi koko viikonvaihteen ajan. Saimme palata Kiponniemestä siunattuina ja ravittuina.

Irma Mantsinen
Laukaa