Miksi juuri Jeesus?

Olet kuullut varmasti sanottavan: “Minulle riittää Jeesus” tai “Mihin sitä Jeesusta tarvitaan?

Raamattu sanoo (1 Joh. 5:11-12): “Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille Iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassaan. Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei Jumalan Poikaa ole, sillä ei ole elämää.” Jumala itse on Sanassaan määrännyt näin.

Kun ihminen lankesi paratiisissa syntiin, hän kadotti elävän yhteyden Jumalaan. Ihminen itse valitsi niin. Ihminen piiloutui Jumalalta ja Hänen piti etsiä yhteyttä Ihmiseen. (1 Moos. 3:8-9) “Kun iltapäivä viileni, he kuulivat Jumalan kävelevän puutarhassa. Silloin mies ja nainen menivät Jumalaa piiloon puutarhan puiden sekaan. Herra Jumala huusi miestä ja kysyi: ‘Missä sinä olet?’

Valitessaan tottelemattomuuden, ihminen lankesi syntiin. Ihminen halusi olla myös Jumalan kaltainen, sillä käärme oli sanonut, että he tulevat tietämään totuuden, hyvän ja pahan. Heille ei riittänyt vain ihmisen osa.

Jumala rakasti luomaansa ihmistä niin, että oli valmistanut jo pelastuksen, joka tapahtuisi Hänen tavallaan ja aikataulussaan.

Jumala valitsi Israelin ja juutalaisen kansan suvuksi, jonka kautta pelastussuunnitelma toteutuisi. Tämän kansan, erilaisen maailman muista kansoista, tehtävänä oli elämällään ja valinnoillaan kertoa ja todistaa elävästä Jumalasta, mutta he epäonnistuivat surkeasti.

Raamattu sanoo (1 Kor. 1:21-23): “Jumala on kyllä osoittanut viisautensa, mutta kun maailma ei omassa viisaudessaan oppinut tuntemaan Jumalaa. Jumala katsoi hyväksi julistaa hulluutta ja näin pelastaa ne, jotka uskovat. Juutalaiset vaativat ihmetekoja, ja kreikkalaiset etsivät viisautta. Me sen sijaan julistamme ristiinnaulittua Kristusta. Juutalaiset torjuivat sen herjauksena, ja muiden mielestä se on hulluutta.

Tämä pitää paikkansa tänäänkin. Eurooppalaiset (kreikkalaiset) tukeutuvat viisauteen. Tiede ja tieteelliset tutkimukset ovat vain totta. Kaikki pitää pystyä selittämään järjellä ja järkeistää. Itämailla on taas oma kulttuurinsa. Mutta yhteyttä elävään Jumalaan ei löydy ihmisviisauden kautta. Niin kuin jae 23 sanoi, juutalaiset torjuvat sen herjauksena, Jumalan pilkkana ja muut kansat hulluutena.

Jumala Kaikkivaltias on kuitenkin määrännyt oman aivoituksensa mukaan, miten Hänet voidaan löytää ja se on Jeesuksen sovitustyön kautta.

Luuk. 10:22 sanoo: “Kaiken on Isäni antanut minun haltuuni. Ei kukaan muu kuin Isä tiedä, kuka Poika on. Eikä sitä, kuka Isä on, tiedä kukaan muu kuin Poika ja se, jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa.

Jumala on antanut hallintavallan Jeesukselle. Vain Jumala todella tietää ja tuntee Jeesuksen, onhan hän oma poika, Jumalan poika, yksi Kolmiyhteisen Jumalan persoona. Poika, joka on ollut mukana jo luomisessa.

Eikä kukaan voi oppia tuntemaan Jumalaa ilman Poikaa, Jeesusta. Sillä itsessämme me olemme syntisiä syntymästä asti. Tämä syntisyys on lankeemuksen “perintö” koko ihmiskunnalle, sen yksilöille. Olemme siis luonnostamme Jumalan vihan alaisia. Jumala on pyhä, Hän vihaa syntiä, eikä voi kieltää omaa luontoaan.

Tästä syystä tarvitsemme Jeesuksen pelastustyötä omaan elämäämme. Jeesus syntyi ja eli synnittömänä ja kuoli viattomana ristillä meidän puolestamme lunastaakseen meille sovituksen ja elävän yhteyden Jumalaan.

Tiit. 2:14 sanoo: “Hän antoi itsensä alttiiksi meidän puolestamme lunastaakseen meidät vapaiksi kaikesta vääryydestä ja puhdistaakseen meidät omaksi kansakseen, joka kaikin voimin tekee hyvää.

Nämä ajatukset saattavat kuulostaa hullutukselle, niin kuin Raamattu totesi. Jumala itse on kuitenkin antanut meille nämä askelmerkit Sanassaan. Ja minä totisesti toivon, että sinä, joka luet tätä, olet antanut elämäsi Jeesuksen ohjaukseen.

Jos et ole, voit tehdä sen tässä ja nyt. Rukoile:

Jeesus, nyt minä ymmärrän, että olen syntinen ihminen ja tarvitsen Sinun pelastustyötäsi saadakseni yhteyden elävään Jumalaan, jota olen etsinyt ja löytääkseni pelastuksen sielulleni. Jeesus, tule minun sydämeni ja tahtoni Herraksi. Pese minut ja syntini puhtaaksi sovintoverelläsi ja anna anteeksi, että olen kulkenut oman tahtoni tietä. Ota minut omaksi lapseksesi ja ohjaa loppuelämääni aina Taivaan kotiin asti. Aamen.

Jos rukoilit tämän tosissasi, sydämesi pohjasta, vakuutan, että Herra kuuli pyyntösi, pelasti ja otti sinut lapsekseen. Tulet näkemään tulevina päivinä, kuinka elämäsi tulee muuttumaan askel askeleelta. Nyt olet Jumalan lapsi. Tervetuloa Taivaan kansalaiseksi.

Sinua lukijani siunaten.

Pääsiäisen aikaan 2020
Tarja Huuskonen