Valtakunnalliset naistepäivät 18.-20.9.2015

Aika tuulettaa: Naisen arjen voimavarat

Aurinkoisena, lämpimänä syyskuun viikonloppuna Kiponniemen toimintakeskuksessa kokoontui suuri joukko naisia valtakunnallisille naistenpäiville. Lauantaina paikalle oli kokoontunut parhaimmillaan yli 80 naista yli seurakuntarajojen, monet ensi kertaa Kiponniemessä.

Päiviä olivat luotsaamassa Helena Penttilä ja Sinikka Laine. Puhujavieraana oli terapeutti Salme Blomster. Salmen opetukset perjantaista sunnuntaihin saivat kuulijakunnan kuuntelemaan hiiskahtamatta. Opetus oli syväluotaavaa ja välillä oli aikaa mieltä askarruttavien kysymysten esittämiselle.

Mieleeni jäi erityisesti Salmen lause ”sienen kasvu kestää päivän, tammen 100 vuotta ja ihmisen koko elämän ajan.”

Lauantai-iltapäivän vieraiksi olivat saapuneet myös Porin Naisten Kahvilan naiset. He ihastuttivat meitä riemastuttavalla näytelmällään ”Sisarusten episodi”. Näytelmä kertoi hauskasti sisarusten hengellisestä elämästä ja yhden sisaren uskoon heräämisestä. Toinen osio heidän ohjelmastaan koostui upeasta pianomusiikista ja henkilökohtaisista todistuksista.

Kuvassa vasemmalta, Piia Hautala, piano, Arja-Liisa Järvinen ”Lilli” , Seija Leppänen ”Ester” ja Kirsi Koivula ”Elisabet”.

Evankelistat Sari Matikainen ja Tarja Huuskonen rikastuttivat viikonloppuamme lauluillaan ja kuulimme myös Sarin aamuhartauden ja todistuspuheenvuoron. Kauhavan Ladies -lauluryhmä oli saapunut myös tuomaan laulujen kaunista sanomaa kuulijakunnalle.

Päivien jälkeen Kiponniemestä poistui iloinen ja kiitollinen naisten joukko, kiittäen Herran hyvyydestä. Rukouksemme on, että vuoden päästä saamme jälleen kokoontua siellä Valtakunnalliseen naistenpäivään.

Terv. Sinikka