Naistenpäivät Kiponniemessä 22.-24.9.2017

Kauniissa syyssäässä yli sata naista kokoontui perjantai-iltapäivällä jo perinteeksi muodostuneille päiville Kiponniemeen.

Päivien otsikkona oli “Lupa onneen”. Aiheeseen johdatteli terapeutti ja kirjailija Salme Blomster, joka oli kolmatta kertaa mukana naistenpäivillä. Salme puhui mm. erilaisista persoonallisuustyypeistä sekä luonteen ja identiteetin eroavuuksista. Luonne eli temperamentti on pysyvä ominaisuus. Olemme joko sisäänpäinkääntyneitä tai ulospäinkääntyneitä tai siltä väliltä. Identiteetti taas on muuttuva ominaisuus, joka voi rikkoutua esim. pelon vaikutuksesta. Identiteetti voi kuitenkin parantua minä- ja Jumalakuvan korjaamisella. Salmen syvällinen ja Raamatun sanaan vahvasti tukeutuva opetus sai meidät kuulijat odottamaan innolla ensi syksyn naistenpäiviä, joihin Salme lupautui taas mukaan, jos Taivaan Isä antaa mahdollisuuden.

Lauantai-iltapäivän vieraiksemme saimme taas Porin Perhosleidit, jotka draaman, musiikin, opetuksen ja henkilökohtaisten todistusten kautta toivat esille tähän aikaan hyvin sopivia, ajankohtaisia asioita teemalla “Mielen taistelukenttä”.

Lauantain kohokohta oli tarkoin varjeltu salaisuus – mikä tosin ei täysin toteutunut:

Nimittäin Penttilän Helenan synttärionnittelut. Hän täytti aikaisemmin syyskuussa pyöreitä vuosia. Aamupäivän ohjelman lopuksi onnittelimme Helenaa kukilla ja lahjoilla. Koko juhlaväki sai osallistua onnitteluihin kirjoittamalla Helenalle oman viestinsä korttiin, jonka Annalan Salme oli tehnyt. Huuskosen Tarja oli sanoittanut onnittelulaulun Helenalle. Täytekakkukahvit juotiin ruokailun päätteeksi.

Päivien puhujavastuussa olivat myös Helena Penttilä ja Sinikka Laine. Musiikista huolehtivat Sari Matikainen ja Tarja Huuskonen.

Taivaan Isää meistä kaikista kiittäen ja hyvää syksyä toivottaen
Hilkka Taipale

 Helenan 70 v. merkkipäivälaulu
(Sinua Siunata tahdon- sävelellä)

Sinua siunata tahdon, ystävä, työtoveri hyvä.
Kun vuosia täytät sinä, Sinua siunata tahdon.

Sinua siunata tahdon, Herraa nyt kiittää myös siitä,
et työhönsä kutsui kerran, palvelijaksi Herran.

Vuosia työtä tehnyt, on Helena Pellolla Herran.
On siunata saanut muita, ja välittää viestiä taivaan.

Tänään on päivä suuri, kun vuosia tuli juuri.
Kun yhdessä onnitella saamme, ja ilon kanssasi jaamme.

Sinua siunata tahdon, voimia Herra antaa,
muiden ihmisten taakkoja kantaa, näin Jumalan viljaa auttaa.

Vuosia tulkoon vielä, terveyttä antakoon Herra.
Hän siunatkoon sinua aina, ettei askel Herran tiellä paina.