Raamattu- ja Rukouspäivät 26.-28.10.2018

Vain yksi on tarpeen

Voi miten virvoittavat ja ravitsevat olivatkaan Tienaukaisijoiden raamattu- ja rukouspäivät Kiponniemessä lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Pyhä Henki oli tehnyt työtä jo ennakkoon ja 40-henkinen osallistujakaarti sai kokea taivaallista yhteyttä. Runsas ruokapöytä oli katettu sekä fyysisessä että Sanan ruokapöydässä. Sinikka Laine kertoi lämpimissä alkusanoissaan, että päiviä oli valmistettu rukouksin. Alkusanat eivät olleet vain sanan helinää vaan saimme todellakin kokea esirukouksen voiman! Viikonlopun aikana elpyivät niin sielu, henki kuin ruumiskin.

Evankelista Maija Haikonen jakoi Jumalan Sanasta ihmeellisiä aarteita. Päivien ensimmäinen raamattutunti pohti Martta ja Maria –dilemmaa. (Luuk.10:38-42)

Martta, Martta, sinä huolehdit ja hätäilet niin monista asioista. Vain yksi on tarpeen. Maria on valinnut hyvän osan, eikä sitä oteta häneltä pois.” (Luuk. 10:41-42)

Mikä on tarpeen? Oliko vain Maria valinnut hyvän osan? Oliko Martta valinnut “huonon” osan? Asiaa lähestyttiin tuhlaajapoika-vertauksella. Innokas vanhempi veli oli uskollinen ja toimelias tilanhoitaja. Hän sai olla Isän tykönä ja istuutua päivittäin valmiiseen ruokapöytään. Nuorempi veli, kaiken tämän jättäneenä ja tuhlanneena, kutsuttiin juhlapöytään ilman omaa ansiota. Epäoikeudenmukaisuuden tunne valtasi vanhemman veljen. (Luuk.15:11-32)

Mutta mitä kertoo Sana? Sehän oli Martta, joka kutsui Jeesuksen kylään. Sehän oli Martta, joka halusi osoittaa vieraanvaraisuutta ja palvella Jeesusta. Sehän oli Martta, joka mahdollisti Marialle hyvän osan. Näkökulma aukeaa vielä laajemmin kun luemme Sanasta Lasaruksen kuolemasta kertovan tekstin. (Joh.11:1-44)

Kun Martta kuuli, että Jeesus oli tulossa, hän meni tätä vastaan, mutta Maria istui kotona.” (Joh.11:20)

Lasarus oli kuollut. Inhimilliset mahdollisuudet oli käytetty loppuun ja koti oli täyttynyt surevista ihmisistä. Surua ja pettymystä tunteva Martta oli kuitenkin taas se, joka lähti liikkeelle. Martta riensi Jeesusta vastaan, Martta raportoi Jeesukselle tilanteesta, ja se oli Martta, joka “..meni kutsumaan sisartaan Mariaa..“. Se oli siis Martta, joka mahdollisti taas Marialle hyvän osan.

Kumpi sisaruksista siis olikaan valinnut hyvän osan?

Arkinen vaellus saattaa joskus heikentää hengellistä näkökykyämme. Ihmiset horjuvat, tilanteet muuttuvat ja tunteet järkkyvät. Martan ja Marian roolit vaihtelevat jokaisen ihmisen elämässä. Kyse on kuitenkin vain omasta sydämen asenteesta. Millaisen osan itse valitsen?

Valitaan hyvä osa! Vaalitaan läheistä suhdetta Isään. Annetaan Jeesuksen sovitustyön tehdä syvempää työtä oman sydämemme kohdalla! Vain se on tarpeen!

Monet todistukset ja puheet virvoittivat viikonlopun aikana. Iloisin mielin muistelen myös virkistäviä jumppahetkiä sekä evankelista-muusikko Tarja Huuskosen mainioita säestyksiä sekä puhuttelevia lauluja. Helena Penttilän koskettava puhe yhteisessä ehtoollishetkessä viikonlopun päätteeksi kruunasi koko viikonlopun. Jeesuksen Kristuksen murrettu ruumis, Jeesuksen Kristuksen maahan vuotanut sovintoveri – Minun syntieni tähden.

Pauliina Kenni